maanantai 29. joulukuuta 2008

Jerusalem


Kotimaaaani o-o-ompi Suuooomi....

Olen kutonut sukkaa kävellessä pitkin Jerusalemin katuja....
Sitten alkoi tämä sota. Ensin se kuulosti ilotulitukselta, sitten meni jakeluun koko juttu ja nyt täällä Espoossa kun ammutaan raketteja, kuulostaa se sodalta ja mietin mitä kaikki pakolaiset sun muut ajattelevat tuosta metelistä. Ja nyt on vasta maanatai... uudenvuoden aatto on ylihuomenna.
No asiaan. Törmäsin lankakauppaan, mutta siinä maassa tekokuidut ovat arvossa arvaamattomassa, joten se siitä. SENSIJAAN siellä on helmikauppoja. Voi kamala. Mukana oli vain pieni matkalaukku, mutta se painoi ihan kamalasti, koska oli täynnä KIVIÄ. Jalokiviä tietenkin hahaha. No, perästä kuuluu kunhan saan jotain aikaiseksi.
Sillä välin tässä kaikille käsityön ystäville Moshe Dayan-räsynukke..... museosta löytyi tämä.
Lievästä epävakaisuudesta huolimatta Israelin matkailua voi kyllä suositella. Ruoka ON hyvää ja ihmiset taatusti erilaisia kun täällä kotopuolessa.
Kamelit ovat kammottavia otuksia, mutta tällä kertaa säästyin niiltä. Ovat varmaan talviunilla tai jotain.

6 kommenttia:

ei pöllömpi kirjoitti...

Juurikin meinasin kysyä matkaraporttia, mutta siellähän se jo olikin. Kaunis kuva.

kio kirjoitti...

hyvä kun selvisit ehjin nahoin. Oliko ihan turistimatka? osaan vähän hepreaa kyllä, mutta 16v sitten osasin paaaljon paremmin (asuttiin siellä vuoden ajan) ja kun en ole kertaillut, niin enää osaan muutamia sanoja/lauseita. Ma nishma esim. on mitä kuuluu :)

mokkakissa kirjoitti...

joo tavallaan turistimatka, mutta siellä asuu sukulaisia.....
minä kyllä tykkään siitä maasta. kummallisen vääristynyttä on informaatio mitä tiedotusvälineissä jaetaan, se ottaa pannuun vähän. nyt siellä oli vähän ankeemman näköistä kun oli mutasadeaika, mutta kesällä tosi hienoa!
eikun uudestaan sinne heti kun rauhoittuu....

kio kirjoitti...

montako kertaa olet käynyt? jerusalemissa en ole koskaan käynyt, enkä koko israelissa sen vuoden jälkeen

mokkakissa kirjoitti...

vasta kaksi kertaa, mutta jäin koukkuun... ekalla kerralla kierrettiin koko maa. paitsi eilatissa en ole käynyt. missä sinä sitten asuit ja miten onnistuit välttämään jerusalemin jos asuit koko vuoden? se maahan on noin postimerkin kokoinen..
meidän toisen tyttären mies on kasvanut siellä ja loppu perhe asuu edelleen ja pikkusisarukset käy koulua jne. suomalaisia siis.

kio kirjoitti...

tylsää sanoa, mutta mulla ei ollut mitään "asiaa" sinne eikä perheellä liiemmin rahaa matkustaa, tel avivissa asuttiin ja ensin pari kk ber shevassa. Mä olin 13 siihen aikaan.