torstai 21. toukokuuta 2009

Varokaa kankaita!






Rakkaat sisaret. Varokaa kankaita! Ne ovat kauniita, kallita ja tulliposti laskuttaa vielä lisää jos on erehtynyt ahnehtimaan tilausta tehdessään.

Toisin sanoen, tilkut ovat saapuneet. Olen viettänyt aamun tuijottelemalla niitä ja tullut siihen tulokseen, etten tule pääsemään mihinkään tulokseen... Minä en nimittäin pysty leikkaamaan kangasta. Rakasta kauniita kankaita ja rumiakin mutta haluan säästää ne jos niitä vaikka tarvitaan johonkin muuhun vielä... Lisäksi ahneuteni värien suhteen on rajaton. Juuri nyt haluaisin myös punaisia tilkkuja... ja tummansinisiä ja harmaita.


Suurin osa tilkuista tuli tuollaisina valmiina viipaleina eli noin 11-12 cm suikaleina, joita saa valmiina lajitelmina täältä
JOKU voisi ajatella, että tuo on tyhmää, mutta muistan historian hämärästä, että tilkkujen leikkaminen on todella työlästä ja jos niitä jostain saa valmiina määrämittaisena, niin tilaisuus kannattaa ehkä hyödyntää, ainakin työssä käyvien ( nimimerkki "mehut pois päivittäin").



Muutaman otin sitten myös ½ jardin (tai mikälie) palana...


Sitten järjestelin niitä kuvausta varten ryhmiin. Tämä on Pikku-Ketun ohje, jotta edes vähän saisi hahmotettua mitkä voi laittaa samaan tekeleeseen ja mitkä ei. Kun nyt katsoo noita melko rajallisia (mielestäni) ja neutraaleja (mielestäni) värejä, niin luulisi ettei tuossa ole paljoa valinnan varaa. Yllättäen näin ei kuitenkaan ole ja lisäämällä tai poistamalla jonkun muuttuu koko homma toisennäköiseksi. AAAAK! Toisin sanoen: tämä voi kestää.... ehkä teen ensin kissalle pienen peiton? Mutta mistä väreistä? Etten sitten käytä jotain sellaista mitä myöhemmin tarvitsen johonkin muuhun... Ehkä ensin hiirelle alusta? Mutta mistä väristä?

4 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

Pöllö jo ehti kommentoimaan puhelimessa, että hyvä että olen löytänyt kokoelman, josta värisokeakin saa tehtyä jotain....

kio kirjoitti...

oioi miten paljon kankaita!

mokkakissa kirjoitti...

Ei niitä nyt oikeasti niin paljon ole... samat esiintyy useassa kuvassa. Nyt ne painavat enemmän kun tullessa, koska kaikissa on kilo kissankarvoja...

Pikku- Kettu kirjoitti...

Iih! Siitä se kangasvarasto alkaa. :)

Kyllä ne täkkikankaat siitä alkaa hahmottumaan omalla ajallaan. Itse märehdin ekaa täkkiä melkein puoli vuotta, kun en uskaltanut koskea kankaisiin. Mutta olenkin tällainen hidas aloittaja. :)