sunnuntai 24. elokuuta 2008

Hahtuvamosaiikki


Hah, pahinta kutomisessa on kun mitään ei "ehdi" valmiiksi... Aina joku uusi kokeilu tunkee väliin. Koko kesä on tehty japanilaisia pesulappuja ja nyt vahingossa heikkona hetkenä törmäsin Kion laiskojen kuvioiden kokeiluun. Sitten sain ystävältä hahtuvaa ja tässä tulos. Kissalle paita. Joka rivi on kudottu vain yhdellä värillä, mutta joka toinen silmukka jätetty kutomatta ja vaan nostettu. Aika hauskaa, aivot voi laittaa narikkaan ja antaa mennä.
Kuinkahan yleistä on, että ihmisillä on vuori keskeneräisiä töitä, kuten kasa toisen jalan sukkia, päättelemättömiä huiveja, puolikkaita villapaitoja ja muuta sellaista??? Miksi luulen, etten ole ainoa?

4 kommenttia:

kio kirjoitti...

heh heh, sä jäit koukkuun :) mä rupesin tekemään vauvan takkia tolla menetelmällä, harmi vaan kun tiheys ei täsmää ohjeeseen, ja pitää säveltää, eikä ole vauva et vois sovittaa, joten ahdistusta pukkaa jo tässä vaiheessa

mokkakissa kirjoitti...

Kio! Osta lelukarhu ja tee takki sille, ne ei ole niin tarkkoja istuvuuden suhteen. hehe.
Ajattele mitä kaikkea tolla systeemillä voi tehdä just vaikka vaikka huopalangasta... Laukkuja, lapasia, pipoja... Ravelryssä on yks hieno huopalaukku, sellainen punamusta rokokoo-kuvio. Aion tutkailla josko sitä vois soveltaa tohon tekniikkaan. Pääsis puolet vähemmällä - tosin tuossa kyllä must sekoo helposti... siis rivit ym.

kio kirjoitti...

miks sä muuten sanoit että yksi rivi yhtä väriä? mä ymmärsin että ees taas tehdään aina yhdellä värillä. mikä sun nimimerkki on ravelryssä, että näkis sen laukun?
karhuja en aio vaatettaa, riittää vauvojakin :) ei ne nyt niin tarkkoja istuvuudesta ole, kunhan mahtuu

mokkakissa kirjoitti...

mä en ole poiminut sitä laukkua mihinkään ravelryssä. se löytyy patterns - bags ja sit siellä kun kelaa alaspäivn tulee yksi punamusta rokokoo.
mä kudoin ympyrää, siks voin vaihtaa väriä silloin kun haluan. mut oikeesti toi epäselvä lause tarkoitti, että kesken rivin ei vaihdeta väriä, vaan kuvio vaihtuu langannostojen takia. eiks oo älykästä, sehän siinä on koko idea. sori. olen vähän tottumaton tohon salakieleen...