maanantai 24. syyskuuta 2012

Omenoita

Omenapiirakan värinen kauluri. A collar in apple pie colourway.
Ystäväni Sanna kiipesi eilen kaatosateessa kuolemaa halveksuen naapurinsa (!) omenapuuhun hakemaan omenoita. Minä ilmestyin osingolle. Nämä omenat ovat niin happamia, että niitä ei voi maistaa naama peruslukemilla. Niistä tulee maailman parasta piirakkaa.
My friend Sanna climbed up to her neighbours (!) apple tree in a heavy rain risking her life to get these apples. I appeared in the horizon to get my share. These apples are so sour that you can not taste them without your face twisting badly. And you get the best possible apple pie out of these.
Paistoin omenat voissa ja lisäsin sokeria, kanelia, inkivääriä, vaniljaa, Israelilaista taatelisiirappia sekä kauraleseitä.
I cooked (?) the apples in butter, sugar, cinnamon, ginger, vanilla, Israeli date syrup and oat bran.
Sitten lapioin koko söösin muropohjalle ja paistoin 35 min 200 C asteessa.
Then scooped it on a pie dough and baked for 35 min. in 200 C
Tänään maanataina sitä on vielä pala jäljellä ja mietin josko söisin senkin samantien pois häiritsemästä... Omenoita on vielä, joten Sannan ei tarvitse kiivetä ennen loppuviikkoa uudelleen.
Today on monday there is still a little piece left but I am considering about eating it away... I still have some apples left so Sanna does not have to klimb up again before the end of the week.

Ei kommentteja: