lauantai 2. lokakuuta 2010

Malabrigo

Uusi tuttavuus, Malabrigo Lace (ostettu Soukan Menitasta, siellä on vaikka mitä uutta). Kaunis ja pehmeä kuin hevonen, mutta mielestäni vyyhti oli huopunut...? Tai siis se oli huopunut, mutta huopuuko baby merino ylihelposti värjättäessä ilmankin, että kuumenee liikaa?
Olen toki saanut itsekin värjätessä langan huopumaan, sehän käy helposti. Kyllästyt seisomaan kattilan vieressä ja unohdut sitten tekemään jotain muuta. Aikaa myöten nenääsi tulee sellainen tuoksu... hmm? Ihan kuin joku keittäisi jotain? Mutta mitä? Villasukkia? VILLASUKKIA!!!! Apuuuuaaaa.....
Tuollaista huopunutta vyyhteä on ihan mahdotonta keriä, koska lanka on kiinni itsessään/toisissaan ja uhkaa katketa koko ajan. No, onnistuin kuitenkin, mutta aikaa siinä meni.

A new acquaintance, Malabrigo Lace. Very pretty and soft like a horse but I think this hank was felted...? Does baby merino felt too easily even without overheating when dyed?
I have managed to felt yarn in dying my self also. It is very easy. You get bored in staring at the kettle and wonder away to do something else and then forget about whole thing. At some point this smell reaches you... hmm? It as if someone was cooking something? But what? Woolen socks? WOOLEN SOCKS!!!! Heeeelp.....
It is really difficult to wind a felted hank because it is adhered to itself and is about to break all the time. Well, I managed to do it anyway but it took very long.

Tämän orkidean sain 2 kk sitten lainattuani autoa vävypojan vanhemmille ja katsokaa sitä nyt! Piti kokeilla, ettei se sittenkin ole kumia... ei ole.

I got this orchid 2 months ago when I borrowed my car to our son-in-laws parents and look at it now! I had to go and try if it was made of rubber after all... it was not.

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana lanka. Tuo pupuhuivikin on aivan upea.

Tess kirjoitti...

Mie en tuosta pitsivahvuisesta tiedä, mutta mulla on pari vyyhtiä Malabrigo sock -lankaa ja se on ainakin tosi sileää ja kaunis himmeä kiiltokin löytyy. Eikös ne kummatkin kuiten ole merinoa? Tosin mulla on sellainen muistikuva, että olisin jonkun nettikaupan sivuilla kiinnittänyt huomiota siihen, että tuo pitsiversio olisi näyttänyt huopuneelta. Mene ja tiedä.

mokkakissa kirjoitti...

enkuli: kiitos kommentista, pupusta lähtee vähän karvaa, niinkuin aina angorasta, mutta muuten se on hauska

tess: niin se sukkalanka taitaa olla säikeistä, mutta tuo on niinku suoraa karvaa vaan... siis ei hirveästi kierrettyä. josko se vaikuttaisi?

mokkakissa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

En osaa langasta sanoa, koska en ole sitä käyttänyt itse... mutta kuva on ihana. Nuo suloiset tassut, *voih*. Olin haaveillut kissasta jo pitkään, mutta mieheltä paljastui juuri kissa-allergia. Nautin siis kissoista näin virtuaalisesti, ikävä kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on mukavan oloinen tämä blogi,
viihdyin oikein hyvin =)
Orkidea on kaunis...olen sellaisesta haaveillut vaan mietityttää josko nuo meidän katit sen katkaisis hetimiten...

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo lanka... joskus aikanaan oon jotain Malabrigon lacesta neulonu ja muistelen silloin ihmetelleeni samaa asiaa. Tosin se ei ollut kovin pahasti huopunut. Mutta super ihanan tuntuista tuo lanka kyllä on!